Tuesday, October 27, 2009

---

Today is gonna be the day that they're gonna throw it back to you
By now you shoulda, somehow,
realized what you gotta do
I don't believe that anybody feels the way I do about you now
Back beat, the word is on the street that the fire in your heart is out
I'm sure you've heard it all before but you never really had a doubt
I don't believe that anybody feels the way I do about you now
And all the roads we have to walk are winding
And all the lights that lead us there are blinding
There are many things that I would like to say to you
But I don't know howBecause maybe
You're gonna be the one that saves me
And after all
You're my wonderwall
Today was gonna be the day but they'll never throw it back to you
By now you shoulda
somehow realized what you're not to do
I don't believe that anybody feels the way I do about you now
And all the roads that lead you there were winding
And all the lights that light the way are blinding
There are many things that I would like to say to you
But I don't know howI said maybe
You're gonna be the one that saves me
And after allYou're my wonderwall
I said maybe
You're gonna be the one that saves me
And after all
You're my wonderwall
I said maybe
You're gonna be the one that saves me

~what should i said or do....do nothing?....~

Wednesday, October 21, 2009

:(

semalam...
mungkin org merasa dirinya kulukakan
semalam
mungkin ada orang merasa hatinya disakiti

mungkin itu semalam
namun,
tidakkah mungkin hari ini jua sama
mungkin dalam hatiku disakiti dan dikhianati hari ini
ada ramai lagi org senasib dgn diri ini
tapi ku xtahu ape org lain rasa
yang ku tahu hanya rasa dijiwa

oh mungkin itulah cara mngubat luka
sesungguhnya hati ini layak disakiti dan dikhianati
sesungguhnya mungkin aku terlalu kecil
terlalu xbermakna
untuk dijaga hati
untuk setia diberi
untuk tidak dikhianati
untuk tidak dipermainkan

mungkin akulah insan
tempat mereka mengambil kesempatan
hanya bila diperlukan
selebihnya hanya bahan mainan
hanya bahan kutukan


sesungguhnya hati nurani ini punya rasa
sesungguhnya sakit nurani ini jua parah


~~~

Sunday, October 18, 2009

aku jua manusia

kadangkala manusia xmengerti
selalunya manusia xmemahami
ramai manusia yang xmerasa
ramai manusia yang xpeka
ramai juga yang xsedar
betapa seseorang itu kasih dan sayang padanya
betapa tindakannya melukai hati
betapa tindakannya mengecewakan jiwa

oleh itu
sebagai manusia
ku jua perlu sedar
yang aku jua mungkin pernah bertindak sebegitu

dan kerna itu
terimalah segalanya dengan hati yang redha
kalau tidak pun
pasrah saja la...

Tuhan,
hanya padamu ku dapat mengadu
kerna hanya Tuhan xkan pernah curang padaku
~~~~

Saturday, October 17, 2009

kenangan singkat silam menggamit memori

Dalam banyak2 tempat study aku g, intec tempat kedua tersingkat...setahun setengah je. dan lagi ramai yang aku xkenal dari yang aku kenal.almaklumla sifat semula jadi ku yang agak pemalu..hehe

so, basicly aku rapat dengan classmates je. especially, classmates masa year 12.sebab year 11 xsampai 6 bulan pun. nak kata aku rapat sangat dgn bdk2 aussie 8 ni, xlah sangat. tapi bolehlah hang out same2...dah hampir setiap hari setiap masa jumpa muka2 tu je. kalau xkenal xtahu la.xtahu asal ari ni rasa dah lama sangat xjumpa diorang. walau xserapat dgn bdk2 fbi, sekurang2nya ada la gak memori dgn diorang ni..

apalah khabar classmates aku ni sekarang. dah dekat 3 tahun dah tinggalkan intec.

tido je keje diorang ni...haha


jac...muka die macam my classmates kt unisa,ann.



budak perempuan melayu aussie 8 (mar xde dlm gambar)



masa lab chem. xigt la experiment ape.ada memori masa

1st lab psl nk cari lab partner.:P



masa graduation day..dgn some of my classmates.
jaclyn,hazwan,siew ting, intan,zana n azran



dgn ex-roommate kat intec which is my roommate here..


masa graduation day...



masa dalam lab chem gak


dalam clas pas solat.muka suci...:D



dgn housemates kat intec...intan n lia(my schoolmate too n she's here too)



clas esls, morialta

Thursday, October 15, 2009

soalan lagi

sabankali persoalan diajukan
tiap kali itu fikiranku ligat mencari jawapan
menyusun kata agar tiada yang terluka
namun sampai satu masa
aku jadi buntu
lalu aku diam membisu
tiada kata kuberikan

hatiku sering bertanya
mengapa perlu soalan ini diajukan
berulang2
dan mengapa kuperlu menghadapi
situasi ini berulang kali
bila aku tersedar
aku terfikir
aku seharusnya bersyukur
mungkin ini ujian untuk aku menjadi lebih baik

hari ini
sekali lagi soalan berulang
sekali lagi aku memerah otak
memberikan jawapan sebaik mungkin
penolakan dengan berhemah

oh Tuhan
teruskanlah beri aku kesabaran
teruskanlah jadikan aku insan setia

kepada dirimu sahabat
kau sahabatku
dari ku baru mengenal angka
hingga ku pandai mengira
kita hanya kawan
terimalah ia satu kenyataan
tukarlah setiamu itu
pada yang lebih perlu
pastinya bukan aku

oh aku buntu
Ya tuhan bantulah aku
bantulah dia melupakan aku

~hari ceria ini hanya di permukaan wajah...dalam hatiku bergelojak, dalam fikiranku berselirat...mengapa aku sering menjadi panah yang melukai hati2 suci itu...kerna hatiku cuma satu~

Wednesday, October 14, 2009

almost give up

jika itu irama yang kau mainkan...let's dance!!!
follow the flow...
~~~

Tuesday, October 13, 2009

terluka akibat resah menunggu

tidakkah dia tahu ape yang kurasa
tidakkah dia tahu betapa kumerana
mengapa bertemu untuk berpisah
mengapa hadir kalau hanya menambah luka
hadirmu hanya menoreh luka
luka lama berdarah semula
mengapa kau enggan merawat lukaku
malah ditambah sayu hatiku

terasa dirinya hanya mempermainkanku
janganlah dicari aku

janganlah dekati lagi
pergi jauh dariku
biarlah aku membenci

sia-sia kumenunggu
tetap jua dia begitu
betapa zalimnya dirinya
betapa kejamnya dia

~monolog seorang insan yang pastinya bukan aku...AP wat orang baca hati orang lain...bahaya2~

Monday, October 12, 2009

petang hari

di petang hari
pandanganku terarah keluar jendela kamarku
indahnya kuntuman mawar jingga mekar ditaman jiran
khayalku menikmati keindahan itu

awan mendung yang berarak
menutupi cahaya mentari petang yang menyinar
menyedarkan ku dari khayalan

mengapa semuanya xseindah warna mawar jingga itu
mengapa hari xsecerah mawar jiranku itu
mengapa kelam mendung hadir
mengapa cahaya mentari bertukar kelam
mengapa?
kenapa?
xlagi ada jawapannya....
persoalan tinggal tergantung...
tanpa jawapan...
dengan berat hati
kulepas kau pergi
wahai kisah petang di suatu hari

~xtahu asal kuar kata2 ni...different person will interpret it differently..that's what we call art, i guess. yang penting ilhamnya bunga mawar di rumah sebelah yang mekar mewangi saban hari di kala spring ni. selalu berangan nak dapat bunga, n berangan nak ada kebun bunga...oh bunga, cantiknya dikau~

ayah







oh ayah,
kini hatiku resah
semangatku lemah
hatiku tak tentu arah

ayah,
sangat rindu kata semangatmu
sangat rindu nasihatmu
sangat rindu dakapan kasihmu



ayah,
kurindu padamu
kau lah lelaki yang mengajarku erti hidup ini


ayah,
dapatkah kucari lelaki sepertimu
untuk membimbing perjalanan hidupku






ayah,
xkan ku
belakangi
pilihanmu
kerna kutahu kau lebih tahu...

ayah...
rindu untuk bermanja denganmu

oh ayahku
ayah yang satu dalam beribu










~ayahlah tempatku mengadu. ayahlah kaunselorku...kata ayah:ayah percaya anak ayah dan sentiasa sokong anak ayah. terlalu tinggi kasihku padamu ayah...terlalu besar pengorbananmu ayah. kau mungkin hanya insan biasa, tapi bagi kami kau terlalu istimewa...terlalu rindu dakapan ayah...rindu usapan tangan ayah di kepalaku...kuterlalu rindu...~

Sunday, October 11, 2009

homesick....


rindu ayah...




dengan nuk...







with ayah n mama...luv them


loving couple....






my bestfren, ina...rindu dia yang suka layan saya mcm bdk kecik...







hanika yang petah n comel...ayah selalu cakap perangai kami sama






kakak, tiha n adik with me...kakak yang dah tembam..kita xde amik gambar berdua la kakak.dengan tiha pun xde







akis...orang suka cakap kami sama..ada gak org cakap kitorang kembar..oh lain sungguh..





komen ayah bila tgk gmbr ni:korang sama cume muka era bulat n muka nin segi2...



rindu sangat kat rumah...kenangan2 bersama keluarga tersayang...
video

di kala fikiran serabut dengan masalah...rindukan ibu n ayah menenangkan...
miss u all...

Friday, October 9, 2009

coretan hari lahir

hari ini,
genap 22 tahun satu hari ku lahir ke dunia ini...
pertama kali ku rasakan..
ku hampir lupa hari kelahiranku ini...
sampai la dapat parcel petang tu
oh, esok birthday aku rupanya...

secara kebetulan,
dua tahun berturut2 birthday aku ada test
tapi this year sehari sebelum test...
lagi la org bz...
hurm...

xtahu la kenapa
adakah sbb aku dimanjakan
dah terbiasa birthday diraikan...
sunyi gak bila sesorang...

tapi,
birthday kali ni...
rasa macam happy
dapat hadiah awal sehari...
cute chipmunk yang dicari...
thanx so much
kakak ku yang semangat nak jd org 1st wish...
adik yang semangat suruh akak contact aku sbb nak wish...
mama n ayah yang xpernah lupa hari lahir aku..
ramai kawan2 wish...
sampai xlarat nak reply ucapan terima kasih...
n ada sahabat wat lagu untuk hari tu...
so sweet kawan2 semua...
ucapan terima kasih xterhingga...
adakah aku dah tua?
oh tidak, jiwaku masih kanak2...
n i enjoy it...
hahaha...
selamat hari lahir!

Wednesday, October 7, 2009

kisah sang setia

demimu sang setia
kucoretkan kisah yang kau ceritakan padaku
dalam perjalanan malam itu
penghargaan buatmu sahabat
dariku agar terubat rasa bersalah ini

malam itu,
kau bongkar segala rahsia hatimu
dari seawal umur kita 11tahun
ah, terlalu muda bagiku untuk seorang insan meluah rasa cinta
terlalu awal untuk mencari cinta sejati
surat yang kau kirimkan padaku tika itu
menjadi bahan gurauan teman
betapa kejamnya aku
tidak memikirkan perasaanmu
aku bersyukur kau x berdendam padaku

selepas tamat sekolah rendah
kini semua terpisah
ke sekolah yang berbeza2
aku melangkah ke luar daerah
ku sangka cerita perasaan kau padaku hanya berakhir di situ
hanya mainan cinta monyet kanak2 yang naif
rupanya sama sekali tidak
hati kau begitu setia
menanti agar huluran kasihmu kuterima
patutlah janggal benar bicara
tiap kali kita bersua
kau seakan menjauhi ku
walau sebenarnya ku jua begitu
bukan niat xmahu berkawan
hanya aku kadang kala segan

malam itu juga,
kau terus bercerita
betapa kau gembira
tatkala tawaran kau terima
untuk belajar di sekolah di daerah yang sama
kau menyimpan harapan
untuk bersua denganku
namun,
tiada kesempatan atas kesibukan menuntut ilmu

betapa kau membuat pengakuan
kau tidak mendekati gadis lain
kerana kau setia menanti
agar kuterima cintamu yang sejati
namun penantianmu tiada bertepi
xpernah sekali harapan ku beri
namun kau terus setia

kali terakhir kau bertanya
mungkinkah ada ruang buatmu dihatiku
tika itu kita berumur 18 tahun
bermakna lebih 7 tahun kau menunggu
tetapi tiada jawapan kuberikan
hanya diam tanpa khabar
pasti begitu menghampakan
bermula saat itu
kau cuba melupakanku
kau cari pengganti
mencari cinta sejati
kini telah kau temui
namun,
xkusangka kau mengaku
masih tersisa kasih buatku di hatimu
oh, mengapa kau begitu setia

buatmu sahabat,
seribu kemaafan kupohon
atas silapku padamu
kuharap kau dapat terima
tiada jodoh antara kita
ku lebih selesa
kita berkawan saja
ku doakan kau bahagia disamping si dia
lupakanlah cinta mu padaku

~buat sahabatku, semoga dapat dia melupakanku..~

hatiku di mana...semangatku ke mana

semalam,
belumpun sejam aku menjejakkan kai di bumi bertuah ini
semangatku menuntut ilmu seakan berkobar
dengan berteman keletihan badan
berbekal sisa kengantukan
aku gagahkan diri melangkahkan kaki menghadiri kelas pertama selepas bercuti

namun hari ini,
hariku seakan hambar
semangatku seakan hilang
aku bagai terkapai-kapai
kelemasan dalam kekeliruan

paling tak kusangka
aku hampir terlupa
esok ulangtahun ku yang ke 22
ape yang mengingatkan ku?
sebuah bungkusan kiriman insan yang xjemu memberi kekuatan

kini ke sedari
betapa pentingnya orang yang menyayangi
kerana mereka takkan tinggalkan kita
walau ape pun terjadi....


~dah g study...test dah la jumaat ni...leh plak lepak2 lagi...aish~